O meni

Jeste li ikada doživjeli neku vrstu prevare?

– Pretpostavljam da jeste pa makar to bilo i u djetinjstvu kad vas je prijatelj prevario za sličice za album.

– Ili ste možda nekome posudili novce i nikada ih niste dobili natrag.

Ima sitnijih i većih prevara. Meni se to često događalo, uglavnom sa poznanicima. Bio sam lakovjeran a i vjerovao sam u ljudsku dobrotu. Međutim, tijekom života naučiš se čitati ljude i ne dozvoljavaš si više tako lako da ti netko prodaje priče.

Moje ime je Ivan. Završio sam Ekonomski fakultet, poduzetnik sam a ujedno sam i investitor. Za investitore je privatnost i sigurnost jako bitna. Kroz ovaj blog nastojati ću pomoći svima koje zanimaju teme poput sigurnosti i privatnosti na internetu, kriptovalute i financijska pismenost.

Da li ste možda čuli za ”hladne pozive”?

To vam je ono kad vas iz vedra neba nazove neki agent i uvjerava vas da uplatite 200 dolara na njihovu platformu za trgovanje a oni će vam pomoći da zaradite na financijskom tržištu.

Zbog tih ”hladnih poziva” odlučio sam pokrenuti ovaj blog. Ti agenti su toliko uporni u svojim pričama da im stvarno treba čestitati. Direktno im se kaže: Hvala lijepo, ne zanima me!

Međutim njima to nije problem, oni se i dalje drže svog plana i programa i nastavljaju sa svojim pričama o zaradi. Prijatelj mi je tako izgubio 1000 eura, nisam mogao vjerovati kad mi je to ispričao. Bilo mi ga je žao ali sam bio i ljut na njega jer je povjerovao u priču o zaradi.

Ljudi su uvijek tražili načine kako nasamariti ili prevariti druge i okoristiti se sa tuđom imovinom.

Kako nam tehnologija napreduje tako i prevaranti napreduju, osmišljavaju različite načine kako doći do naših podataka a naposljetku i do naše financijske imovine.

Napretkom tehnologije naši životi su se polako prebacili u digitalni svijet, mobiteli su nam prozor u taj digitalni svijet koji je pun mogućnosti ali i opasnosti. Nekako se trebamo obraniti od tih opasnosti.

Ako sam vas imalo zainteresirao nadam se da ćete onda biti česti posjetitelj ovoga bloga gdje ćemo se nastojati zajedno obraniti od prevara koje vrebaju u online svijetu.